18 april 2015: Parfum de BoemBoem presenteert K.O. Brass! in het Timmerhuis

Nog even en het Timmerhuis is af. Parfum de BoemBoem heeft het bouwproces van dit spectaculaire bouwwerk van Rem Koolhaas/OMA de afgelopen jaren op de voet gevolgd, met concerten en tours rondom en op de bouwput.  Op 18 april houdt het Timmerhuis open huis en zorgt Parfum de BoemBoem er opnieuw voor een zinderend muzikaal programma.

Op de plek waar straks Museum Rotterdam zal komen, onderin het gebouw, treedt K.O. Brass! op, het internationale koperkwintet samengesteld uit de blazerssectie van The Kyteman Orchestra. Sommigen van de blazers speelden al eerder op deze plek, toen zij in 2010 met een intens requiem van Kyteman tussen de sloopresten afscheid namen van het oude Stadskantoor.

Wat is er nog meer te doen in het Timmerhuis op 18 april?
Museum Rotterdam geeft een preview van de volgend jaar te verwachten tentoonstellingen. RTV-Rijnmond presenteert live de radio-uitzending ‘Vraag het Museum Rotterdam’. Archeologen van Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam laten zien wat er in de bodem zat van deze locatie, AIR vertelt over de architectuur van deze ‘wolk van staal’ van Koolhaas. En natuurlijk komen de andere delen van het Timmerhuis aan bod. Vanaf 12.00 uur is één van de penthouses te bewonderen en kan er een gedeelte van een kantooretage bezichtigd worden. Ook wordt het duurzaam ‘auto delen’ met auto en al gepresenteerd.

Datum: zaterdag 18 april
Tijdstip: 12.00 – 16.00 uur
Locatie: Timmerhuis, Rotterdam
Toegang: gratis (reserveren is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen)