route

Parfum de GroenGroen ’24

Kaarten kopen
12-10-2024
rotterdam
  • a16
  • lage bergse bos
  • natuurtalent
  • parfum de groengroen
  • vlinderstrik

Een ‘groen’ avontuur starten bij een nieuwe snelweg? Ja, dat is wat we op zaterdag 12 oktober gaan doen. Met Parfum de GroenGroen nemen we je graag mee op expeditie langs de periferie van Rotterdam waar de natuur soms in weelderige metamorfoses terecht komt, én waar we je willen inspireren hoe jij je eigen omgeving (en bord 🍽) naar eigen smaak kan vergroenen.

Twee routes vanuit het Lage Bergse Bos

We hebben twee routes uitgestippeld. Die beiden starten bij het A16 Expo-centrum in het Lage Bergse Bos (= slechts 6 minuten fietsen vanaf het Kralingse Bos). De ene route, Route A – ‘A16 tot Vlinderstrik’ is volledig op de fiets en de andere Route B – ‘A16 tot Natuurtalent’ is deels fietsen en deels een wandeling.

> KOOP DIRECT JE TICKETS

Een groen netwerk!

In Route A – ‘A16 tot Vlinderstrik’ worden we een deel van de route vergezeld door o.a. Rotterdam de boer op! Dit is en brede beweging van boeren, natuurbeschermers en ondernemers & andere organisaties in het landbouw- en voedselsysteem en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Samen werken zij aan meer biodiversiteit in het Rotterdamse ommeland, eerlijk geproduceerd eten voor de stad én een goede boterham voor groene boeren. Onder leiding van Bob Hartog (Projectleider Verbinding Stad & Platteland bij Rotterdam de boer op!) en Maurice Kruk (Stadsboswachter bij Natuurmonumenten) word je meegenomen naar de Rotterdamse groene parels, die dwars door de Schiebroekse Polder lopen.

Onderweg veel ‘Parfum’! Van o.a. de band LaPiratesse, woordkunstenaars Jeroen Naaktgeboren en Mark Boninsegna en performance artiesten Belle Hannah Kok en Pauline van Caillie.

We gaan tijdens de routes op zoek naar de groene parels van Rotterdam, leren over hoe weggehaald groen weer terug wordt gebracht én worden we vergezeld door verrassende artiesten, verhalenvertellers, muzikanten!

Openingsact door ‘LaPiratesse’
LaPiratesse is de performance band van creatief alleskunner Inez Wolters.
Inez benadert haar nummers als visuele live clips en gebruikt het podium om te protesteren en onszelf te activeren. In elk nummer transformeert ze in een ander karakter met daarbij steeds een andere extravagante outfit. Ze neemt haar publiek mee langs haar gedachten, vragen en dromen over nu en (over)morgen…

Mark zijn poëzie is zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Liefde en romantiek worden afgewisseld met een “knal boven op je muil”, maar het verlangen naar “een morgen zonder gedoe” is altijd aanwezig. Hij wordt dan ook een Rock ’n Roll Poet, straatpoëet of Poet Without A Cause genoemd.
Hij was de eerste stadsdichter van Rotterdam, grondlegger van de R’damse Poetry Slam én host van de roemruchte PoetsClub. Deze route maakt Jeroen speciaal voor Parfum een gedicht over het gedenkbos.
Ontmoet in route Vlinderstrik de circusartiest Belle Hannah Kok. Eerder trad ze al op tijdens een Parfum-route met haar Aerial Hoop en dit keer laat ze zich van een andere kant zien. Belle werd op de circusacademie verliefd op de hoepel en ziet het optreden in de lucht als haar ultieme gevoel van vrijheid!
Pauline begon haar carrière als danseres en leerde zichzelf na enkele jaren autodidactisch de kunst van luchtacrobatie aan. Na een contract bij Cirque du Soleil vond ze in maart opnieuw het vuur en de passie voor solo-performences, wat leidde tot een herontdekking van haar werk.

ZATERDAG 12 OKTOBER 2024
2 verschillende routes 2x per dag, vanuit het Lage Bergse Bos
Beide routes starten om 11:00 uur en om 14:30 uur (duur +/- 2,5 uur)
Route A – ‘A16 tot Vlinderstrik’ (fietsroute)
Route B – ‘A16 tot Natuurtalent’ (fiets- en wandelroute)
Prijs: €13,50 p.p.

Startpunt voor beide routes: Expo A16* (Eekhoornplaats, Bergschenhoek)
Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.
*Lijkt dit je (te) ver? Valt mee! Het is slechts 6 minuten fietsen vanaf het Kralingse Bos.

Dit is een fietsroute: neem je eigen fiets mee!
Voor beide routes vragen we je om zelf met een fiets te komen. Heb je zelf geen fiets? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld een OV fiets die je kan huren op Centraal Station.

> KOOP HIER JE TICKETS

Deze editie van Parfum de GroenGroen wordt georganiseerd in samenwerking met het Rotterdams WeerWoord; het programma dat zich inzet voor het vergroenen van de stad en klimaatadaptatie sámen met alle Rotterdammers.

Bekijk hieronder foto’s van eerdere edities…

Kaarten kopen

agenda