Over

Rotterdam verandert continu en Parfum de BoemBoem staat daar met haar neus bovenop! Sinds 2008 nemen de gidsen van Parfum bewoners en bezoekers van Rotterdam mee op expeditie door Rotterdam langs bouwplaatsen en andere plekken waar de transformatie van de stad duidelijk voelbaar is.

Tijdens de routes laten deelnemers zich verrassen door optredens van muzikanten en woordkunstenaars en ontmoeten architecten en verhalenvertellers elkaar.

WAT, WAAR, WANNEER?

Meerdere keren per jaar vinden er routes van Parfum de BoemBoem plaats! Hierbij werkt het regelmatig samen met andere festivals in Rotterdam. Zo komt Parfum de BoemBoem ook terug tijdens het Motel Mozaïque festival en mogen de routes ook tijdens de Rotterdam Architectuur Maand niet ontbreken.

Sinds 2018 is er een nieuw concept van start gegaan namelijk ‘Ondergronds Rotterdam’ waarbij Parfum de wereld ónder de drukke straten van Rotterdam ontdekt.

ANBI STATUS
Parfum de BoemBoem is onderdeel van Stichting Hraunmosi. Deze stichting is in het bezit van een culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beoogde Instelling.

Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Vanaf 1 januari 2014 is elke ANBI verplicht om inzicht te geven in een aantal gegevens. Het doel hiervan is zo transparant mogelijk te zijn richting (potentiële) donateurs. Hieronder treft u de door de Belastingdienst verplicht gestelde informatie aan. Wanneer u geïnteresseerd bent om donateur van Stichting Hraunmosi te worden, en aanvullende informatie wenst te ontvangen, neem dan contact op met de directie, Harry Hamelink. Dit kan per e-mail: directie@parfumdeboemboem.nl 

De naam van de instelling: Stichting Hraunmosi
RSIN: 851453041
Postadres: Cleyburchstraat 40 A 01, 3039 DE Rotterdam

Bekijk hier het standaardformulier voor ANBI-statushouders.

BESTUUR EN ORGANISATIE
Parfum de BoemBoem wordt georganiseerd door de Stichting Hraunmosi. 

Het bestuur van de Stichting Hraunmosi bestaat uit drie leden:
Fransje Hooimeijer (penningmeester)
Peter Haasbroek (voorzitter)
Laurence Ostyn (secretaris)

Directie en programmering Parfum de BoemBoem:
Harry Hamelink (directeur + programmeur)
Yvonne Beelen (zakelijk directeur)
Nina Draaijers (waarnemend zakelijk directeur)

De staf van stichting Hraunmosi werkt op freelancebasis. De staf bestaande uit zakelijk leider, artistiek leider, productie en afdeling publiciteit (gezamenlijk 0,5 FTE) krijgt een marktconforme beloning volgens de CAO Nederlandse podia en festivals. Het bestuur van Stichting Hraunmosi is onbezoldigd.

DOELSTELLINGEN
Stichting Hraunmosi heeft de volgende doelstellingen geformuleerd:

  • Programmering maken waarbij de transformatie van de stad Rotterdam beleefd kan worden.
  • Een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (jonge) talenten.
  • Een bijzondere belevenis geven aan het publiek.

Meer lezen over onze inhoudelijke en financiële verslaglegging:
> Beleidsplan 2021
> Jaarverslag 2020
> Jaarrekening 2020
> Jaarverslag 2019
> Jaarrekening 2019

ALGEMENE VRAGEN EN RESERVERINGEN:
info@parfumdeboemboem.nl

Pers kan voor meer informatie en beeldmateriaal contact opnemen met Pauline Ouwerkerk | communicatie & persbenadering Parfum de BoemBoem | pauline@psdoet.nl of 06-31681073 | Simone Rentmeester (Eskimo°s | vorm & idee) | communicatie van Parfum de BoemBoem | simone@eskimoos.nl of 06-40064761

Parfum de BoemBoem is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaïque/Oerol Festival) en UrbanGuides Rotterdam. Kijk voor het complete festivaloverzicht op www.rotterdamfestivals.nl