route

24 uur Cultuur: op expeditie met Spinvis en OMI

13 september 2015
Museumpark
  • kees moeliker
  • museumpark
  • omi
  • rotterdam by morning
  • spinvis

Op zaterdag 12 en zondag 13 september viert Parfum de BoemBoem de culturele seizoensopening met 24 uur lang routes. De fiets- en wandeltours staan garant voor bijzondere ontmoetingen en live optredens op bekende en onontdekte plekken in de stad. Alle routes starten in het Museumpark. Kijk en luister op zondag naar Spinvis bij de nieuwste Outsider Art tentoonstelling en ga mee op ontdekkingstocht door Rotterdam met OMI. De routes zijn onderdeel van het programma van 24 uur cultuur.

Zo 13 september, 10.00 u: Ochtendglorie
Nu eens niet By Night, maar By Morning. De ochtendmensen onder ons krijgen op deze zondagmorgen de kans om de stad te ontdekken als ze ontwaakt. Een unieke ervaring! Niemand minder dan Harry Hamelink himself (Motel Mozaique, Parfum de BoemBoem) laat je zijn favoriete plekjes zien. Dat wordt ontbijt op een mooie plek en daarna fijn fietsen door Rotterdam!

Zo 13 september, 12.00 u: In-the-Outside-Art-Tour
Niet per fiets maar te voet ontdek je de wereld van bijzondere en onconventionele kunstenaars bij de tentoonstelling In-the-Outside-Art-Tour op het Museumpark. Het park is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een bonte verzameling van mobiele expositieruimtes, muziek en theater. Na een voordracht van dichteres Rieneke Minderman maak je een door deze expo geïnspireerde wandeling langs onder meer Galerie Herenplaats. Als afsluiter krijg je een prachtig live optreden van Spinvis, zelf een groot fan van Outsider Art.

Zo 13 september, 15.00 u: OMI
OMI is het nieuwe centrum voor architectuur en stadscultuur, opgericht door o.a. UrbanGuides. Voor vaste Parfum bezoekers geen onbekenden, want deze koningen van de architectuurtours werken al jaren mee aan onze routes. Ga mee en ontdek stad en natuur in Rotterdam! Bioloog Kees Moeliker leidt je door de tentoonstelling Pure Veerkracht in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Ook bezoek je de Urban Ant Studio in het OMI kantoor aan de Schiekade, waar mieren in het stratenplan van Rotterdam hun eigen alternatieve routes ontdekken. De locatie van de mieren tijdens je bezoek wordt de uiteindelijke bestemming van de fietsroute. Noord, Oost, Zuid of West? De mier bepaalt.

Starttijden zondag: 10.00, 12.00 (wandeltour) en 15.00 uur
Startlocatie: ingang Museumpark (hoek Westersingel, bij Museum Boijmans van Beuningen en Arminius Kerk), Rotterdam
Duur per tour: 2 uur
Kaartverkoop: € 10 p.p. (inclusief gebruik fiets)

agenda