route

Bouwput ’n Beats met o.a. Douwe Bob

15 april 2015
ANNABEL, BAANKWARTIER
  • annabel
  • baankwartier
  • bouwputten
  • douwe bob

Op zaterdag 11 april staan de gidsen van Parfum de BoemBoem te trappelen om je mee te nemen op een avontuurlijke wandeling langs de toekomstige hotspots van Rotterdam. Onderweg beleef je twee waanzinnige primeurs: een eerste bezoek aan de nieuwe popzaal Annabel, die op dat moment nog volop in verbouwing is, én een tour door de Baan, het nieuwste project van muzikale held Speedy J in het Baankwartier. Onderweg word je op een verrassende locatie getrakteerd op een exclusief miniconcert van singer-songwriter Douwe Bob!

Bouwputten en muziek. Het is voor de makers van Parfum de BoemBoem altijd een goed huwelijk geweest. Tijdens eerdere tours werd er opera op steigers geprogrammeerd, hiphop in slooppanden, singer/songwriters tussen het puin. Tijdens Motel Mozaïque 2015 gooit Parfum de BoemBoem daar nog een schepje bouwgruis bovenop. Een zinnenprikkelende wandeltour leidt langs de nieuwste, heetste muziekspots die binnenkort hun deuren openen in Rotterdam , waar je verrassende optredens wachten. Met als hoogtepunt een optreden van singer-songwriter Douwe Bob op een van de meest ontoegankelijke bouwputten van het moment.

Onder de locaties die bezocht worden is het nieuwe Annabel, het podium dat Aziz Yagoub opent in de voormalige Hollywood. In het Baankwartier werkt Speedy J aan zijn nieuwste project: De Baan. Nóg even en de Rotterdamse technoproducent opent hier, in de kelder van een bedrijvenverzamelgebouw zijn eigen studio, club en artist in residence, waar hij ook andere artiesten kan onderbrengen. Deelnemers van Parfum de BoemBoem krijgen een rondleiding door het hele pand, van kelder tot dak, en krijgen inzicht in alle fasen van de ontwikkeling van deze plek. 

Ook bezoeken we een bouwput op grote hoogte: het dak van het Groothandelsgebouw, van waar je een spectaculair uitzicht hebt over het station en de stad. Wat voor hotspot er op deze bijzondere rooftop gaat komen? Dat houden we nog even geheim. Onderweg zul je, zoals je van Parfum de BoemBoem gewend bent, op onverwachte momenten worden getrakteerd op muzikale performances en ontmoetingen.

Datum: zaterdag 11 april 2015
Startlocatie: Plaza Mozaique, Schouwburgplein, Rotterdam
Starttijden: 11.30 en 14.30 uur
Duur per tour: 2,5 uur
Kosten: € 10 / gratis op vertoon van Motel Mozaique-polsbandje (dan wel even reserveren via www.motelmozaique.nl)

agenda