event

MOMO Create & Perform

23 + 24-04-2021
online
  • bouwgrond
  • momo
  • parfum de boemboem
  • spinvis

Parfum de BoemBoem en het Motel Mozaique festival horen een beetje bij elkaar. Elk jaar tijdens het festival bedenkt Parfum een route of activiteit om de bezoekers te verrassen met een concert op een bouwput, in een kelder, of op de bovenste verdieping van een opengebroken ABN AMRO-gebouw…zoals de laatste keer in 2019. Na een jaar te hebben overgeslagen gaat MOMO in april weer los, maar dan online. Op 23 en 24 april kan je naar het digitale MOMO Create & Perform en Parfum de BoemBoem is weer onderdeel van het programma!

Creation never stops

MOMO Perform & Create legt dit jaar de focus op creëren, want dat kan altijd. Voor performen geldt dat jammer genoeg niet. Om te zorgen dat muzikanten en makers in ieder geval altijd kunnen blijven creëren bieden ze ruimte aan artiesten uit alle disciplines om nieuw werk te maken in de komende maanden. En ze tonen je dit creatieproces uitgebreid via de online kanalen, want er ligt ook een enorme schoonheid in de fase vóór het optreden. Vervolgens kun je een groot deel van deze nieuwe werken beleven. Deze performances zijn in april via een niet te missen stream online te bewonderen.

Het programma van MOMO Create & Perform bevat kijkjes in de keuken van artiesten, met brainstorms en repetities, unieke werken speciaal voor MOMO gemaakt, online premières en meer. Met Eefje de Visser X Nick Verstand, Lisette Ma Neza, Bear Valour, Gino-Cochise, Anne-Fay, Mathieu Wijdeven, Szu-Yi Wang en vele anderen. Welke muzikanten, makers en artiesten uit binnen én buitenland nog meer onderdeel zijn van MOMO Create & Perform, volg je via de website en socials van.

Parfum de BoemBoem

Een activiteit van Parfum de BoemBoem is nooit hetzelfde. Tijdens MOMO’s Create & Perform neemt bedenker Harry Hamelink je mee naar bijzondere edities van toen en nu. Zoals de film Bouwgrond – over het nieuwe Depot die samen met filmmaker Ruben Hamelink, artiesten M., Winterdagen, Conny Janssen Danst en het museum Boijmans van Beuningen werd gemaakt – tot het eerste Rode Loper Concert met Spinvis

In september stond Spinvis in het midden van een rode loper op een winderig terrein van het STEUR-gebouw in het M4H gebied. Een ruime cirkel aan muziekliefhebbers stond om hem heen en roulerend gaf hij elk van hen een heel intiem één-op-één concert. Hij vertelt hoe het Rode Loper Concert een heel nieuwe concert-beleving was, zowel voor het publiek als voor hemzelf. 

Meer info over het online festival, tickets en de line-up vind je op www.motelmozaique.nl en hun Facebook en Instagram pagina.

agenda