route

Parfum de BiebBieb

16-4-2022
Bibliotheek Rotterdam
  • bibliotheek
  • boekenweek
  • elfie tromp
  • gavin reijnders

Een uniek kijkje backstage in het boeken-walhalla!

Tijdens Boekenweek 2022 slaan Bibliotheek Rotterdam en Parfum de BoemBoem de handen ineen voor een uniek kijkje in het imposante Bieb-gebouw middenin de stad. Bibliotheek Rotterdam is namelijk al lang niet meer alleen een plek om alleen een boek te lenen. Je komt er ook om te studeren, jezelf te ontwikkelen of een debat, lezing of expo bij te wonen. Het is een echte ontmoetingsplek die zowel van binnen als buiten mee-beweegt met de tijd.

Parfum de BiebBieb

Ga op zaterdag 16 april 2022 mee op avontuur door het Bieb-gebouw. Tijdens een route kom je op plekken die anders voor het oog verborgen zijn en die door artiesten, curators en de enthousiaste crew van de bibliotheek nog meer tot leven komen. Er is een route om 11.00 uur en om 14:00 uur en tickets zijn nu te koop.

Met verhalenvertellers en woordkunstenaars

Wandel met onze gidsen mee van het centrale magazijn in de kelder, naar de kluis waar het erfgoed van Erasmus – waaronder enkele handgeschreven brieven – verborgen ligt tot de zolder waar de kenmerkende gele buizen samenkomen voor een ingenieus klimaatsysteem. Onderweg word je verrast door onder andere de Rotterdamse schrijver Elfie Tromp en woordkunstenaar Gavin Reijnders.

Datum: zaterdag 16 april 2022
Tijd: 11:00 en 14:00 uur (duur van route +/- 2:00 u)
Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110 Rotterdam
Prijs: €13,50 (incl. drankje!)

agenda