route

Parfum de GroenGroen ’23

17-6-2023
R'dam Zuid
  • eiland van brienenoord
  • groenemorgen
  • klimaatadaptatie
  • parfum de groengroen
  • rotterdams weerwoord
  • vreewijk
  • zuid

Op zaterdag 17 juni 2023 gaan we tijdens de Rotterdam Architectuur Maand weer op pad door een bloeiend Rotterdam met Parfum de GroenGroen. Samen met Groenemorgen en Rotterdams WeerWoord volgen we tijdens twee weelderige expedities de groene transformatie van de stad van heel dichtbij.

We hebben twee verschillende routes door Rotterdam ZUID uitgestippeld. Kies voor Route Vreewijk of Route Eiland van Brienenoord (om 11:00 en 14:30 uur) en laat je tijdens de routes verrassen door verhalenvertellers, te gekke geveltuinen, muzikanten…en heel veel GROEN!

> KOOP DIRECT JE TICKETS

Volg de groene Transformatie van Rotterdam
Rotterdam zit in een groene transformatie, en daar worden we heel blij van! Actieve bewoners leggen geveltuinen aan, de gemeente heeft grote ambities voor meer groen en daarbij zijn er al heel veel verborgen plekken waardoor je even vergeet dat we in een grote bebouwde stad zijn. 

Laat je op zaterdag 17 juni 2023 meenemen door onze gidsen op een weelderige fiets-expeditie langs het groene Rotterdam van nu en morgen! Er zijn twee verschillende fietsroutes door ZUID. Beide routes starten om 11:00 uur en om 14:30 uur en duren +/- 2,5 uur. Onderweg word je verrast door de vele verhalen, muziek, inspiratie…en vergroening. 

> KOOP DIRECT JE TICKETS

Met o.a. Luca Warmer, Willie Darktrousers, Jornt / Boom Boom du Terre en Iris Brunia

Met muziek, kunst en verhalen wil Parfum de BoemBoem de transformatie invoelbaar maken voor het publiek in de tijdelijkheid. Zo werken aan de routes diverse artiesten mee die speciaal voor Parfum een nieuw werk hebben gemaakt geïnspireerd op de plek waar je ze tegenkomt.

Zo ontmoet je in Vreewijk onder andere zangeres en dichter Luca Warmer die een ode maakt aan een treurwilg die in alle vrijheid mag sterven. Luca is erbij in de ochtendroute om 11:00 uur, en in de middag zal singer-songwriter en gitarist Willie Darktrousers zijn impressie van de pensionerende boom laten horen.

Op het Eiland van Brienenoord kom je onder de brug die over het weelderige eiland loopt de percussionist en sounddesigner Jornt / Boom Boom du Terre tegen, hij maakt een muziekstuk geïnspireerd op het eiland én op de kadans van de auto’s die je daar boven je over de brug hoort rijden. Daarnaast kan je ook genieten van de poëzie van Iris Brunia

En dit is nog maar een tipje van de sluier.. ga mee op avontuur en ontdek wat er nog meer te ontdekken is in de groene oases van Rotterdam. 

ZATERDAG 17 JUNI
Twee verschillende routes door ZUID

Route Vreewijk: 11:00 en 14:30 uur (duur +/- 2,5 uur)
Route Eiland van Brienenoord: 11:00 en 14:30 uur (duur +/- 2,5 uur)
Prijs: €13,50 p.p.

Startpunt voor beide routes: Hefpark, Rosestraat 20, Rotterdam
Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Dit is een fietsroute: neem je eigen fiets mee!
Voor deze route vragen we je om zelf met een fiets te komen. Heb je zelf geen fiets? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld een OV fiets die je kan huren op Centraal Station of huur met een app via Donkey Republic.

> KOOP DIRECT JE TICKETS

Deze editie van Parfum de GroenGroen wordt georganiseerd in samenwerking met Groenemorgen en Rotterdams WeerWoord. Twee organisaties die zich volop inzetten voor het vergroenen van de stad en klimaatadaptatie sámen met alle Rotterdammers.

Foto’s van 2022 door Salih Kilic:

agenda