route

Parfum de GroenGroen

Bekijk nu de foto's!
NOORD + WEST
  • elten kiene
  • groenemorgen
  • klimaatadaptatie
  • rotterdamsweerwoord
  • tim knol
  • vergroening

Op zaterdag 28 augustus 2021 fietsten we door het groene Rotterdam van nu én morgen in de expeditie: Parfum de GroenGroen. Samen met Groenemorgen en Rotterdams WeerWoord ging Parfum de BoemBoem op een weelderig groen avontuur, door Rotterdam Noord en West, om de groene transformatie van de stad te volgen!

Met o.a. muziek van Tim Knol, spoken word van Elten Kiene en de aanleg van het kleinste voedselbos van Rotterdam!

Rotterdam zit in een groene transformatie en daar worden wij zo blij van! Actieve bewoners leggen geveltuinen aan en mobiliseren hun hele buurt om mee te doen, de gemeente heeft grote ambities voor meer groen in de stad, en daarbij zijn er al heel veel verborgen plekjes waardoor je even vergeet dat je in een grote bebouwde stad bent.

De groene gidsen namen de deelnemers van Parfum de GroenGroen mee op een groene expeditie door de straten van Rotterdam Noord en West langs weelderige oases, duurzame daken, verborgen parken en te gekke geveltuinen. Ook werd er in één dag met hulp van Stefan Herwig (Ambassadeur Eetbare Stadsnatuur) een mini-voedselbos aangelegd op de één-na-heetste plek in de stad: de parkeerplaats in het Rotterdam Central District naast de Biergarten.

Onderweg zorgden artiesten voor een extra beleving bij de mooie groene plekken die Rotterdam rijk is. Zo opende Tim Knol de vier routes in De Regentuin met een persoonlijk optreden. Droeg spoken word artiest Elten Kiene een ode voor aan ‘groen rotterdam’ in Stadskwekerij De Kas en maakte jazztrompetist Peter Somuah de prachtige buurttuin Schat van Schoonderloo nog net iets magischer.

Namens Rotterdams WeerWoord en Groenemorgen bedankt Parfum de BoemBoem ook de vele enthousiaste buurtbewoners die laten zien hoe je met een beetje wilskracht samen met je buurt veel kan bereiken. De Schepenstraat in West kreeg door hun ‘right to challenge’ de kans van de gemeente om zélf hun straat om te gooien. En Karin Padmos van GroenNoord ziet op elke hoek van de straat wel een kans om meer groen te krijgen en om daarbij buurtbewoners te verbinden.

Een mooie eerste editie! Wij kijken al uit naar Parfum de BoemBoem #2
Tip: scroll verder naar onder voor de vele mooie foto’s van de dag door Ruben Hamelink.


Samenwerkingspartners

Voor dit event werkten we samen met twee organisaties die zich volop inzetten voor het vergroenen van de stad en klimaatadaptatie sámen met alle Rotterdammers.

Groenemorgen
Je kent ze mogelijk al als Rotterdamse aanjagers van het NK Tegelwippen of van de 1000 geveltuinen actie die vorig jaar vele Rotterdammers in beweging bracht: Groenemorgen! Deze organisatie, opgestart door Berend van Zanten en Raymond Landegent, bouwt middels projecten, campagnes en evenementen aan een groen en sociaal Rotterdam. Met een hands-on mentaliteit voegen ze daad bij het woord om direct zichtbare verandering te brengen.
Volg hier @groenemorgen_agency op Instagram

Rotterdams WeerWoord
Binnen de gemeente Rotterdam is het Rotterdams WeerWoord de beweging die met een positieve mindset een mooie manier van leven en werken stimuleert door middel van klimaatadaptatie. Zij zien klimaatadaptatie als een kans om samen met de Rotterdammers, gemeente, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, woningcorporaties en waterschappen de stad leefbaarder, mooier en gezonder te maken!
Volg hier @rotterdamsweerwoord op Instagram

agenda