route

Parfum de Piekstraat: met Vincent Taapken

12-09-2020
Piekstraat
  • feyenoord
  • piekstraat
  • villa van waning
  • vincent taapken

Op 12 september is het Dag van de Architectuur én Monumentendag in Rotterdam. Hoog tijd dus voor een nieuwe fietsroute van Parfum langs de bouwpareltjes van de stad! Deze route wordt gehost door stadsontwikkelaar Vincent Taapken. Samen met hem duiken we de Piekstraat in. Een rauw gebied waar de haven, wonen, oud- en nieuwbouw samenkomen en waar in rap tempo veel ontwikkeling plaatsvindt!

Vincent Taapken (1974) van New Industry is bedrijfskundige en woont in Rotterdam. Na zijn jaren bij Mecanoo Architects en OVG Real Estate is hij tijdens de kredietcrisis in 2009 als zelfstandig projectontwikkelaar gestart met de herontwikkeling van de leegstaande fabrieken aan de Piekstraat.

Foto: Vincent Taapken voor Vila van Waning gemaakt door Frank de Roo voor AD Rotterdam. Bekijk hier het hele artikel.

Op 12 september neemt Vincent ons mee langs vier projecten aan de Piekstraat op Rotterdam Zuid die vier verschillende fases van ontwikkeling laten zien. Zo starten we bij het karakteristieke monumentenpand Villa van Waning (nog op de Nijverheidsstraat) dat op dit moment wordt omgetoverd tot horecagelegenheid en ontmoetingsplek van de wijk Feyenoord. Daarna duiken we de Piekstraat in, waar hij van de Kuypers Fabriek een plek maakte voor creatieve bedrijven, waar er herontwikkeling plaatsvindt van de nog actieve meelfabriek Trouw en waar op een lege parkeerplaats binnenkort de bouw start van een nieuwe woontoren door Heijmans!

Op de route komen we – voor de trouwe Parfum-bezoeker al bekende – artiesten M. & Winterdagen tegen. Zij maakten afgelopen maanden in opdracht van Parfum de BoemBoem de compositie HIER als ode aan de kunstenaars. De clip van HIER werd online al ruim 31.000 keer bekeken en wordt op 12 september voor het eerst live voor publiek opgevoerd.

Zaterdag 12 september
Tijden: 11:30 uur en 14:30 uur
Tickets: €11 (met eigen fiets) of €13,50 (met gehuurde fiets)
Locatie: we verzamelen bij Villa van Waning aan de Nijverheidsstraat 53

agenda