route

Parfum met een missie x Spinvis en Akwasi

17 november 2018
Tropicana
  • akwasi
  • blue city
  • duurzaam
  • spinvis
  • tropicana

Tijdens de fietstours van zaterdag 17 november snijdt Parfum een nieuw onderwerp aan: sociaal ondernemerschap. Natuurlijk ben je van ons gewend dat we je aan de bouwhelm op sleeptouw nemen naar een industriële locatie of drie. Deze editie wordt íets anders. We blijven locaties bezoeken en genieten van optredens, dat is wie we zijn. Met dit keer een extra dimensie, graven we in november alleen net iets dieper. In 2018, waar Vadertje tijd en Moeder natuur in een discussie verwikkeld lijken en we soms iets teveel bezig zijn met onszelf, willen wij je graag laten zien hoe het anders kan. Met een terugkerende dosis inspiratie en het gevoel van een kleine ontdekkingsreis dat je van ons gewend bent, slaan ook wij de weg in naar de ‘new economy’.

Dat Rotterdam verandert, heeft niet alleen te maken met looks. Het inrichten en opbouwen van een stad heeft ook te maken met de mensen die er hun eigen plek van maken. Rotterdam barst van de sociaal maatschappelijke en duurzame ondernemingen die jou graag laten zien dat je verder kunt gaan dan om je heen kijken. Zo geven deze ondernemingen de meest kwetsbare groepen uit de samenleving de mogelijkheid om hun handen uit de mouwen te steken en jou te laten zien wat zij waard zijn, of dragen ze onze planeet op handen in hun alledaagse praktijken.

Tijdens twee fietsroutes op zaterdag 17 november krijg jij in het kader van The Impact Days een kijkje in de ‘maatschappelijke keuken’ van verschillende social enterprises die een extra stukje menselijkheid, moeder natuur of beide hebben opgenomen in hun manier van werken. De routes starten om 11:30 uur en 14:30 uur vanaf Blue City.

ONDERNEMERS:

Het startpunt van de tour staat ook bekend als voormalig zwembad Tropicana. Onder de nieuwe naam Blue City is dit unieke pand een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar er met brein, ballen, lef en lol afgekoerst wordt op een economie waarin afval niet bestaat.
Hiernaast is ook de KROON onze host. Deze nieuwe Rotterdamse hotspot biedt ruimte aan makers, denkers en doeners om elkaar te ontmoeten, te versterken en te inspireren. Ook de eigenzinnige KEES is van de partij. Dit slowfashionbedrijf zegt op een aantrekkelijke manier stop tegen het weggooien van afval én menselijk potentieel. Win – win.

PROGRAMMA:

Spinvis
Ons programma vult zich onder andere met gevoelige liedjesmaker Spinvis. Deze muzikant gebruikt graag andere voorwerpen om zijn muziekinstrumenten aan te vullen. Samples van pannendeksels en speelgoed vormen het kader rondom poetische teksten over het leven, de liefde en de medemens. Een gouden huwelijk als je het ons vraagt.

Akwasi
Wie ook over de groene loper gaat, is creatieve duizendpoot Akwasi. Hij brak door met de rapformatie Zwart Licht, was als presentator te zien in diverse televisieshows, bracht een soloalbum uit, Daar Ergens, met bewerkingen van het oeuvre van Bram Vermeulen en schuift regelmatig aan als tafelheer bij De Wereld Draait Door. Over impact gesproken; tijdens Parfum de BoemBoem zal hij voorlezen uit zijn nieuwe boek Laten we het er maar niet over hebben.

agenda