route

Parfum x MOMO Festival ’23 (UITVERKOCHT)

15-4-2023
R'dam Centrum
  • amenti
  • bouwput
  • gil de grid
  • le motat
  • momo festival
  • westblaak

Tijdens MOMO Festival (13 – 15 april) ging Parfum de BoemBoem weer op expeditie door Rotterdam.

Bekijk hieronder de aftermovie!
(Of het fotoalbum op Facebook)


De route liep van het MOMO Festivalhart langs Skatepark Westblaak naar de bouwputten van POST en het Holbeinhuis. Onderweg vinden optredens plaats van danser Gil de Grid (Amenti), Le Motat als woordkunstenaar~zonder~beats, zangeres Meis en Murky Ghost uit Taiwan en met verhalen van de aannemers JP van Eesteren en The POST bouw. In het Holbeinhuis vond begin van de avond ook een exclusief concert van het Rotterdamse Nagasaki Swim plaatsvinden.

Ga mee op expeditie door Rotterdam, een stad die continu in verandering is
Parfum zou Parfum niet zijn als ze je niet mee zou nemen op plekken waar je anders nooit komt! Ga op zaterdag 15 april mee naar de bouwput van twee stadsiconen grenzend aan de Coolsingel én naar een plek vol verhalen die in de toekomst een groene transformatie zal doormaken. Onderweg word je verrast door de verhalen van bouwopzichters, woordkunstenaars en muzikanten. 

Een route langs o.a. het Skatepark Westblaak en de bouwput van POST en het Holbeinhuis

De sporen van aannemer J.P. van Eesteren
De aannemingmaatschappij J.P. van Eesteren uit Rotterdam heeft al heel wat iconische projecten op zijn naam staan, met name in de eigen stad. Zo bouwden zij o.a. De Kuip (1937), het Groothandelsgebouw (1953), de Euromast (1960), het Erasmus Medisch Centrum (1966), het Shell gebouw aan het Hofplein (1976) en ook de Markthal (2014)…om maar wat te noemen.

Herontwikkeling Holbeinhuis
In november 1954 opende het door een Zwitserse verzekeringsmaatschappij gebouwde Holbeinhuis. Het gebouw werd door de combinatie van kantoren en horeca een trekpleister voor handel en uitgaand publiek genoemd.

Het kreeg de naam Holbeinhuis, vernoemd naar de schilder Hans Holbein de Jonge uit Bazel die in 1523 het meest bekende portret van zijn vriend Desiderius Erasmus maakte. Erasmus speelt sowieso een grote rol in het pand. De geboren Rotterdammer overleed in Bazel, en zijn reis daarnaartoe is verbeeld op de zijkant van de gevel in een mozaïek met 700.000 steentjes!

Bezoekers van MOMO Festival ’23 kunnen met hun festival-ticket gratis een plek reserveren voor deze tour via deze link

– UITVERKOCHT –

DATUM: Zaterdag 15 april 2023
TIJDEN: Er is een route om 11:30 en om 14:30 uur (duur 2,5 uur) 
PRIJS: € 13,50 p.p.
STARTPUNT: Gidsenbalie van MOMO Festival (Westersingel 25, Rotterdam)

Goed om te weten:

  • Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. 
  • Zorg voor platte schoenen want we gaan de bouwput op. 
  • Dit is een wandelroute! Een fiets meenemen is niet nodig. 
  • De voertaal tijdens de tour is Nederlands.

agenda