route

Parfum x RAM24: de sporen van J.P. van Eesteren

Kaarten kopen
8-6-2024
RottaNova
  • jp van eesteren
  • RAM24
  • rotta nova

De Kuip, de Markthal, de Euromast of het Groothandelsgebouw…ze zijn bekend tot ver buiten Rotterdam! En dat is zomaar een greep uit het spoor van iconen wat aannemer J.P. van Eesteren heeft gecreëerd in de stad. Op de dag van de bouw, zaterdag 8 juni 2024 gaat Parfum de BoemBoem als onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand op fietsexpeditie door Rotterdam. Met als thema: de sporen van Rotterdamse aannemer J.P. van Eesteren.

Startpunt van de fietstour (11:00 uur en 14:30 uur) is de bouwplaats van het veelbesproken nieuwbouwproject RottaNova naast de Markthal.

Vanaf daar fietsen we naar bestaande en nieuwe ‘Van Eesteren’-projecten, hoor je van (oud-)medewerkers verhalen uit het nu & uit het verleden. Natuurlijk mét verrassende artiesten onderweg die van de architectuur hun podium maken!

De sporen van aannemer J.P. van Eesteren
De aannemingmaatschappij J.P. van Eesteren uit Rotterdam heeft al heel wat iconische projecten op zijn naam staan, met name in de eigen stad. Zo bouwden zij o.a. De Kuip (1937), het Groothandelsgebouw (1953), de Euromast (1960), het Erasmus Medisch Centrum (1966), het Shell gebouw aan het Hofplein (1976) en ook de Markthal (2014)…om maar wat te noemen. Maar er komen ook heel wat nieuwe projecten bij: zo bezochten we vorig jaar al de herontwikkeling van het Holbeinhuis aan de Coolsingel.

Een fietsroute door de stad!
Komende editie fietsen we langs bestaande en nieuwe projecten, komen op plekken waar je anders nooit komt en starten we op de bouwplaats van RottaNova middenin het centrum, waar aannemer J.P. van Eesteren op dit moment samen met Dura Vermeer aan het bouwen is, naar ontwerp van architect Frits van Dongen en projectontwikkelaar NEOO.

Kunstenaars en muzikanten: het Parfum tussen het BoemBoem
Onderweg word je natuurlijk weer verrast door de verhalen van (oud-)medewerkers van J.P. van Eesteren, woordkunstenaars, dansers en muzikanten. Wie dat zijn wordt in de aanloop naar de editie bekend gemaakt via socials, nieuwsbrief en website.

DATUM: Zaterdag 8 juni 2024
TIJDEN: Er is een fietsroute om 11:00 en om 14:30 uur (duur 2,5 uur) 
PRIJS: € 13,50 p.p.
STARTPUNT: Bouwplaats RottaNova (via bouwhek aan de Binnenrotte, naast de Markthal, Rotterdam)

Goed om te weten:

  • Neem je eigen fiets mee! (of huur een OV-fiest)
  • Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. 
  • Zorg voor platte schoenen want we gaan de bouwput op. 
  • De voertaal tijdens de tour is Nederlands.
Kaarten kopen

agenda