route

PDBB x MOMO: Back to Boijmans

23-04-2022 (UITVERKOCHT)
Museum Boijmans van Beuningen
  • boijmans
  • joost oomen
  • mecanoo
  • motel mozaique

Parfum de BoemBoem <3 bouwputten, architectuur en transformaties van de stad Rotterdam! Het Museum Boijmans Van Beuningen heeft al jaren een speciaal plekje in het BoemBoem-hart. Stonden we vijf jaar terug nog in de modder tussen de ribben van het nieuw te bouwen Depot, op zaterdag 23 april tijdens het Motel Mozaïque Festival 2022 gaan we terug naar de moeder van de museum-familie die komende jaren onder handen wordt genomen: Back to Boijmans!

– De tours waren al weken uitverkocht, maar zojuist zijn er enkele tickets vrijgekomen. Koop ze snel! –

Expeditie met een openings-verhaal van architect Francine Houben van Mecanoo

Het Museum Boijmans Van Beuningen is al sinds 1935 gevestigd in het midden van de stad. In de decennia daarna is het meerdere keren verbouwd en uitgebreid door diverse architecten met een topcollectie van 151.000 kunstwerken! In 2019 sloot het museum de deuren voor een grootschalige renovatie.

Het museum zal voor tien jaar gesloten zijn voor publiek en dat maakt de transitie een veelbesproken onderwerp in de stad. Want wát gaat er nu precies gebeuren in de komende jaren? Dat hoor je tijdens de ‘Back to Boijmans’-expedities van de architect zelf!

Francine Houben en haar collega’s van Mecanoo architecten zijn in opdracht van de gemeente Rotterdam verantwoordelijk voor de nieuwe uitbreiding en neemt het Parfum- en MOMO-publiek mee in de ontwikkeling van de transformatie van het museum. De transformatie komt tot stand in samenwerking met MBVB en de gemeente Rotterdam als eigenaar van het museum en opdrachtgever van de renovatie.

Laat je verrassen door artiesten en verhalenvertellers!

Parfum zou Parfum niet zijn als ze je niet mee zou nemen op plekken waar je anders nooit komt! Ga op zaterdag 23 april mee naar de bouwput van het museum dat op het moment een heel ingewikkeld en zorgvuldig staaltje van asbestsanering ondergaat, en kijk vanuit de coulissen mee wat zich op het bouw-toneel afspeelt. Onderweg word je verrast door meerdere verhalenvertellers en artiesten.

Met o.a. Joost Oomen en Reindert Kragt

Een van de artiesten die op je staat te wachten is schrijver, dichter en theatermaker Joost Oomen. Na het uitkomen van zijn roman ‘Het Perenlied’ werd hij in 2021 door de Volkskrant uitgeroepen tot Literair Talent. Maar echt wereldberoemd werd hij met zijn finaleplek bij de Slimste Mens van Nederland! Tijdens Parfum neemt hij bassist Reindert Kragt van de band Kruidkoek mee voor een unieke performance.

Dit is een wandelroute! Fiets meenemen is niet nodig.

Bezoekers van MOMO ’22 kunnen met hun festival-ticket gratis een plek reserveren voor deze tour via www.motelmozaique.nl/festival

DATUM: Zaterdag 23 april 2022
TIJDEN: Er is een route om 11:00 en om 14:00 uur (zorg dat je 15 min voordien aanwezig bent!)
PRIJS: € 13,50 p.p
STARTPUNT: Gidsenbalie van Motel Mozaique, Schouwburgplein

agenda