event

Concert: Nagasaki Swim x bouwput Holbeinhuis

15-4-2023
Bouwput Holbeinhuis (Sint-Luciastraat)

Nagasaki Swim is het project van de Rotterdamse songwriter Jasper Boogaard. Hij is al jaren een allrouder in de Nederlandse indie-scene als songwriter, componist, producer en sound engineer. Op zaterdag 15 april zal hij tijdens het MOMO Festival een exclusief optreden geven op de bouwplaats van het Holbeinhuis aan de Coolsingel dat op dit moment door aannemer J.P. van Eesteren wordt herontwikkeld.

Er is slechts een beperkt aantal tickets via Parfum de BoemBoem beschikbaar. Als je een ticket hebt voor het MOMO Festival heb je gratis toegang.

Nagasaki Swim
Zijn meest bekende muziekproject Nagasaki Swim onthult de lyrische diepgang van cult-doe-het-zelfartiesten, zoals Alex G en Phil Elverum (The Microphones, Mount Eerie). En tegelijkertijd geven de liedjes van Boogaard de vibe van een handgemaakte dromerige melodieën en melancholische meezingrefreintjes die doen denken aan een soundtrack van een roadtrips en een ontsnappingen in de natuur.

Met het tweede album dat op 3 maart is uitgekomen, slaat Nagasaki Swim een nieuwe weg in: waar voorganger The Mirror focust op de eindeloze zoektocht naar zingeving, richt Everything Grows zich juist specifiek op die doelloosheid.

Luister het album hier

De sporen van aannemer J.P. van Eesteren
De aannemingmaatschappij J.P. van Eesteren uit Rotterdam heeft al heel wat iconische projecten op zijn naam staan, met name in de eigen stad. Zo bouwden zij o.a. De Kuip (1937), het Groothandelsgebouw (1953), de Euromast (1960), het Erasmus Medisch Centrum (1966), het Shell gebouw aan het Hofplein (1976) en ook de Markthal (2014)…om maar wat te noemen.

Herontwikkeling Holbeinhuis
In november 1954 opende het door een Zwitserse verzekeringsmaatschappij gebouwde Holbeinhuis. Het gebouw werd door de combinatie van kantoren en horeca een trekpleister voor handel en uitgaand publiek genoemd.

Het kreeg de naam Holbeinhuis, vernoemd naar de schilder Hans Holbein de Jonge uit Bazel die in 1523 het meest bekende portret van zijn vriend Desiderius Erasmus maakte. Erasmus speelt sowieso een grote rol in het pand. De geboren Rotterdammer overleed in Bazel, en zijn reis daarnaartoe is verbeeld op de zijkant van de gevel in een mozaïek met 700.000 steentjes!

Bezoekers van MOMO ’23 kunnen met hun festival-ticket gratis naar binnen bij het optreden. Maar er is beperkt plek, dus kom in dat geval op tijd.

DATUM: Zaterdag 15 april 2023
TIJDEN: 18:00 uur, duur +/- 30 minuten (zorg dat je 15 min voordien aanwezig bent!)
PRIJS: € 10 p.p
LOCATIE: Ingang achterkant van het Holbeinhuis (Sint-Luciastraat 26)

agenda