event

PDBB x MOMO x concert: caroline (SOLD OUT)

23-4-2022
Boijmans Van Beuningen
  • boijmans van beuningen
  • caroline
  • motel mozaique

Tijdens MOMO Festival 2022 is de achtkoppige band caroline de artist in residence van het festival. Ze worden uitgedaagd om iedere festivaldag een compleet ander optreden te doen. Waaronder een samenwerking met Parfum de BoemBoem: op zaterdag 23 april geven ze om 18:00 uur namelijk een exclusief concert in de achtertuin van museum Boijmans Van Beuningen!

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT!

Heb je tickets voor het MOMO Festival? Dan kan je je via deze website gratis aanmelden voor dit concert.

caroline
Een simpele gitaarriff. Vervolgens: steeds luider wordende drums, een baslijn, een snerpende viool. En dan opeens: warme samenzang die alle aandacht naar zich toetrekt, maar elk moment ook weer kan verdwijnen. 

Op elk van haar handvol singles bouwt de Londense formatie caroline stap voor stap een hypnotiserende soundscape, met invloeden uit Midwestern emo, Appalachian folk en klassiek minimalisme. Niets te overhaast, zorgvuldige improvisatie. De samenstelling van de band lijkt volgens diezelfde aanpak te zijn ontstaan: wat in 2017 begon als een trio, groeide langzaamaan uit tot een indrukwekkend octet. 

In 2019 had het achttal maar een vijftal liveshows gespeeld, toen ze opgemerkt werden door de roemruchte Rough Trade-oprichter Geoff Travis. Op 25 februari 2022 verschijnt hun debuutplaat bij het label, maar volgens onder meer NME en Stereogum geldt caroline nu al als een van de bands die we komend jaar in de gaten moeten houden. 

De achtertuin van Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen heeft al jaren een speciaal plekje in het BoemBoem-hart. Stonden we vijf jaar terug nog in de modder tussen de ribben van het nieuw te bouwen Depot, op zaterdag 23 april tijdens het Motel Mozaïque Festival 2022 gaan we terug naar de moeder van de museum-familie die komende jaren onder handen wordt genomen. Naast de inmiddels uitverkochte expedities in het Boijmans gebied ‘Back to Boijmans’ sluiten we deze dag knallend af met caroline op het Boijmans-gazon!

Bezoekers van MOMO ’22 kunnen met hun festival-ticket gratis een plek reserveren voor deze tour via www.motelmozaique.nl/festival

DATUM: Zaterdag 23 april 2022 – DIT CONCERT IS UITVERKOCHT!
TIJDEN: 18:00 uur, duur +/- 1 uur (zorg dat je 15 min voordien aanwezig bent!)
PRIJS: € 12 p.p
STARTPUNT: Achtertuin Museum Boijmans Van Beuningen, ingang Melkkoppad (zijkant Museumpark)

agenda