route

PdBB x MOMO Fabrique x M4H (de nieuwste stadswijk van R’dam!)

03-09-2022
m4h Rotterdam
  • m4h rotterdam
  • momo fabrique
  • toekomst in de maak
  • wereldhavendagen

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september vindt tijdens de Wereldhavendagen het festival MOMO Fabrique plaats in M4H Rotterdam. Het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) ontwikkelt zich rap tot een nieuw stadsdeel van Rotterdam waar komende jaren innovatie, duurzaamheid, cultuur, wonen en leren steeds meer centraal komt te staan.

Zaterdag 3 september nemen Parfum de BoemBoem en Programmabureau M4H je overdag mee op twee tours door het gebied vol creatieve en innovatieve makers, verhalenvertellers zoals Elten Kiene en natuurlijk muziek van o.a. Shishani.

En laat in de avond gaan we de nacht in met een ‘walk & dance’ route i.s.m. N8W8 R’dam! (scroll hiervoor verder naar onder)

Als Parfum-bezoeker kan je je ticket heel voordelig uitbreiden met een talk of de voorstelling BRUG uit het MOMO-programma! Ook is er de hele dag door veel gratis programma in het gebied waardoor je met gemak een hele dag in M4H kan vertoeven.

Routes overdag: ontdek M4H Rotterdam

Wist je dat het M4H gebied zo groot is als het centrum van de stad? De Kop van Zuid past er twee keer in! De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf hebben grote ambities met het M4H Rotterdam. Laat je meenemen door onze gidsen en maak kennis met wat voor moois en vernieuwends er in de voormalige overslagloodsen gebeurt.

Ga mee met een van de twee routes en zie met welke uitvindingen en oplossingen creatieve en innovatieve makers, in het Galileipark en het Keilekwartier,  werken aan de toekomst van onze stad en haven. Het zijn twee verschillende routes waarin je een klein stukje van M4H ontdekt.

Route 11:30 uur: Galileipark (2,5 uur)

Deze route start bij de Citrusveiling en loopt langs de Stadshaven Brouwerij en het Future Mobility Park langs het Steur-verzamelgebouw naar Royal Roos! De tour duurt twee uur met onderweg bijzondere verhalen, optredens van spoken word artiest Elten Kiene en singersongwriter Shishani en…proeverijen!

Deze route smaakt sowieso naar meer, daarom geven we je de optie om aansluitend de voorstelling BRUG bij te boeken (15:00 – 16:00 u). BRUG is een multimediale performance over de persoonlijkheid van deze stad. Stedenbouw, muziek en live-animatie komen samen in deze productie van kunstenaarsduo ‘de Transmissie’.

Route 14:30 uur: Keilekwartier (3 uur)

Het Keilekwartier was het eerste gebied waar jaren terug jonge ondernemers zich vestigden. Deze pioniers zijn inmiddels gevestigde namen in de duurzame industrie van Rotterdam en deze energie verspreid zich al snel door het hele gebied en trekt nieuwe ondernemers aan. Ontdek hoe het gebied afgelopen jaren is gegroeid, en welke grote veranderingen gaan gebeuren op deze route vol artiesten zoals spoken word artiest Elten Kiene, trotse Rotterdamse ondernemers en een bezoek aan de M4H-markt!

Wil je je écht onderdompelen in deze nieuwe stadswijk? Kom dan wat eerder naar het Keilepand om aanwezig te zijn bij de festival-talk (13:00 – 14:00 u) over Urban Development en het nachtleven in het Keilekwartier en/of boek na afloop de voorstelling BRUG (17:45 – 18:45 u) in het Keilepand.

Nachtroute 23:00 u i.s.m. N8W8 R’dam

Zodra de zon onder is, en het MOMO Fabrique programma de dag met knallende acts heeft afgesloten…gaan we wéér op pad! Samen met N8W8 R’dam hebben we een exclusieve ‘walk and dance’ route gemaakt. Laat je verrassen door de DJ’s en de nachtelijke havenindustrie, want die gaat net zoals wij de hele nacht door!

Tip: ga gratis met een MOMO Fabrique-festivalticket!
Heb je al een ticket voor MOMO Fabrique? Dan kan je je gratis inschrijven voor bovenstaande routes! Bekijk op de website het toffe programma in en om AVL Mundo Beeldentuin en andere locaties in het gebied.


Alle routes op een rijtje!

PdBB x MOMO Fabrique x M4H: Galileipark
Datum: zaterdag 3 september 2022
Tijd: 11:30 – 14:00 uur (2,5 u) – graag 15 min vooraf aanwezig zijn
Startlocatie: Veldje voor de Citrusveiling (Marconistraat 25, 3029 AG Rotterdam)

Tickets en prijzen:
Enkel route Galileipark: €13,50
Route Galileipark + voorstelling BRUG (15:00 – 16:00 u): €15

PdBB x MOMO Fabrique x M4H: Keilekwartier
Datum: zaterdag 3 september 2022
Tijd: 14:30 – 17:30 uur (3 u) – graag 15 min vooraf aanwezig zijn
Startlocatie: Keilepand, expositieruimte (Keilestraat 9, 3029 BP Rotterdam)

Tickets en prijzen:
Enkel route Keilekwartier: €13,50
Route Keilekwarter + festivaltalk vooraf: €15
Route Keilekwarter + voorstelling BRUG achteraf: €15
Route Keilekwartier + festivaltalk vooraf + voorstelling BRUG achteraf: €16,50

PdBB x MOMO Fabrique x N8W8: Nachtroute!
Datum: zaterdag 3 september 2022
Tijd: 23:00 – 01:00 uur (2 u) – graag 15 min vooraf aanwezig zijn
Startlocatie: Ingang Beeldentuin BRUTUS (Keileweg 18, 3029 BS Rotterdam)

Tickets en prijzen:
Prijs: €10

agenda