event

Première film ‘Bouwgrond’ door Ruben Hamelink

21-01-2021
ONLINE
  • Boijmans depot
  • m. & winterdagen
  • ruben hamelink

In opdracht van Parfum de BoemBoem maakten M. (spoken word artiest Meerdaneenletter) en Winterdagen (muzikant Mink Steekelenburg) vier stukken waarbij woordkunst magisch met muziek wordt gemixt. Deze tracks gingen over de ‘Coolsingel’, het ‘Boijmans Depot’, ‘Ondergronds Rotterdam’ en de ‘Rotterdamse Havens’. Filmmaker Ruben Hamelink maakte in samenwerking met de makers, het Boijmans Museum én Conny Janssen Danst een video bij het werk getiteld ‘Bouwgrond’.

De film gaat op 21 januari 2021 om 20:15 uur online in première.

Het depot inspireert
De architectuur van het depot en in het bijzonder de spiegelende facade inspireerde de Rotterdamse fotograaf en filmmaker Ruben Hamelink om een film te maken. Het muziekstuk ‘Bouwgrond’ dat de Rotterdamse dichtkunstenaar M. En muzikant Winterdagen op uitnodiging van parfum de BoemBoem eerder over de bouw van het depot maakten was voor Hamelink het startpunt. Hij ziet zijn gelijknamige film als visuele verrijking bij het muziekstuk. 

Hamelink: ‘Rotterdam is een eindeloos transformerende stad, waarin e bouw niet alleen nieuwe iconen creëert, maar zelf het grootste icoon is.’ In zijn film voegt Hamelink een laag toe aan dit Rotterdamse thema van kracht in transformatie. Hiervoor werkte hij samen met Conny Janssen Danst. De Dansers representeren de stadsbewoners en zijn in beeld via veelal de weerspiegeling van herkenbare plekken in de stad zoals het voorplein van het Centraal Station, de Rotterdamse Haven en in het depot. Dans, architectuur en de inwoners van de stad versmelten in de spiegelende oppervlakken. 

De film is een co-productie met Conny Janssen Danst, gesteund door de gemeente Rotterdam Fonds Visuele Kunsten.

Online Première 21 januari 2021

Bekijk het Facebookevenement hiervoor en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de première. De link naar de online Première op het Boijmans You-Tube kanaal wordt maandag 18 januari hier geplaatst. 

Het programma: 

  • Introductie door de makers 
  • Filmvertoning
  • Muziek M. en Winterdagen
  • Gelegenheid om de makers te spreken via de chat

agenda