event

Rode Loper Concert: Lucky Fonz III óp het Nieuwe Instituut

03-06-2-22
nieuwe instituut
  • lucky fonz III
  • mvrdw
  • nieuwe instituut
  • rode loper concert
  • rotterdam architectuur maand

Alweer de vierde in een reeks Rode Loper Concerten is Lucky Fonz III! In het openingsweekend van de Rotterdam Architectuur Maand 2022 rolt Parfum de BoemBoem voor een tweetal concerten op vrijdag 3 juni de rode loper uit óp het 29 meter hoge roze dak van het Nieuwe Instituut (ontworpen door architectenbureau MVRDV).

Wij kijken ernaar uit om een concert van de singer-songwriter Lucky Fonz III (die onlangs zijn album ‘Hemellichamen’ uitbracht) te combineren in dit unieke Rode Loper concept op hoogte. Er is een concert om 20:00 u en om 21:30 uur. Tickets zijn hier te koop!

Het Rode Loper concept
Na Spinvis, Ntjam Rosie en Froukje is Lucky Fonz III de vierde artiest die de Rode Loper van Parfum de BoemBoem betreedt. Bij deze concerten staat de ontmoeting tussen muzikant en muziekliefhebber centraal. Zo staan er 10 mensen rondom een rode loper waarop de artiest staat, en ook is er plek voor 55 mensen daaromheen.

Daar in het midden van het rode tapijt treft elk van de 10 mensen eromheen de artiest, die daar van dichtbij een lied voor je zingt. Een nummer wat je daarna waarschijnlijk voor altijd zal koppelen aan een bijzondere ervaring waarbij je helemaal opgaat in het moment! Iedereen uit de cirkel komt aan de beurt voor een eigen nummer, en ondertussen geniet de rest vanaf de zijlijn mee.

Lucky Fonz III
In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn vorige plaat ‘Hoe Je Honing Maakt’ (met daarop de top-10 hit ‘Ik Heb Een Meisje’) bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland. Onlangs bracht hij zijn nieuwste album ‘Hemellichamen’ uit dat met vele sterren ( ★★★★- NRC, ★★★★★- Volkskrant).

…en wat combineert er nou beter met sterren en hemellichamen dan een podium op 29 meter hoogte?

Nieuwe Instituut en Rotterdam Architectuur Maand
Het Nieuwe Instituut wordt de hele maand juni omgedoopt tot Festivalhart van de RA Maand 2022. Op het podium dat na 143 treden (maar ook met een lift) bereikbaar is zal een maand lang plek bieden aan festivals, lezingen, gesprekken, films, tours, tentoonstellingen over architectuur en een geweldig uitzicht! De roze trap en het podium zijn ontworpen door architectenbureau MVRDV. Dit is niet de eerste trap en podium dat zij ontwerpen. In 2017 realiseerden zij ook al een project op het Rotterdamse Stationsplein bovenop het Groothandelsgebouw.

Datum: vrijdag 3 juni 2022
Tijden: 20:00 uur en 21:30 uur (duur +/- 60 min)
Aanvang: graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn!
Ontvangstlocatie: Nieuwe Instituut (Museumpark 25)
Prijs: €13,50 (per concert zijn 10 tickets beschikbaar voor OP de Rode Loper en 55 tickets voor ERNAAST. Kijk bij het kopen goed welk ticket je koopt.)

agenda