event

Rode Loper Concert: WENDE in de palmenkas van Diergaarde Blijdorp (UITVERKOCHT)

Kaarten kopen
29-6-2024
Diergaarde Blijdorp
  • diergaarde blijdorp
  • RAM24
  • rode loper concert
  • rotterdam architectuur maand
  • WENDE

PARFUM DE BOEMBOEM x RAM’24 x DIERGAARDE BLIJDORP

Een nieuwe editie het Rode Loper Concert, een van de meest unieke en intieme ontmoetingen tussen artiest en publiek, komt eraan! Op zaterdag 29 juni rollen we voor niemand minder dan WENDE de rode loper uit. De loper waarop zij telkens één persoon uit het publiek een van haar nummers toezingt, met het overige publiek vanaf de zijlijn meegenietend. En waar dit plaats gaat vinden?! In de palmenkas van Diergaarde Blijdorp! Een plek die normaal voor publiek gesloten is. Via een minitour langs een restauratie binnen Rotterdams grootste rijksmonument, wandelen we naar de unieke plek in het groen van een van de oudste “Tuin van de Stad” waar Wende twee concerten geeft.

Wij kijken ernaar uit om deze concerten voor de veelzijdige artiest Wende buiten de sluitingstijd van Diergaarde Blijdorp om, te organiseren op deze unieke plek. De start van deze concerten is om 18:00 en om 20:30. Er wordt verzameld bij de oude stadsingang van Blijdorp, vanuit waar we via een speciale route wandelen naar de rode loper in de botanische kassen.

Tickets voor het Rode Loper Concert met Wende, dat onderdeel is van Rotterdam Architectuur Maand, koop je hier!

Het concept van het Rode Loper concert
Na Spinvis, Ntjam Rosie, Froukje, Lucky Fonz III en Ellen ten Damme, is Wende de zesde artiest die de Rode Loper van Parfum de BoemBoem betreedt. Bij deze concerten staat de ontmoeting tussen muzikant en muziekliefhebber centraal, met publiek naast én op de rode loper. Waar telkens één bezoeker per nummer de artiest in het midden van het rode tapijt treft en dan van dichtbij wordt toegezongen. Een unieke ervaring die voor altijd bij zal blijven.

Wende gaat terug naar de basis
Wende’s veelzijdigheid als artiest is ongeëvenaard. Ze beweegt zich moeiteloos tussen verschillende muziekstijlen, variërend van pop en elektronisch tot jazz en klassiek en combineert dit al jarenlang in grensverleggende, interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt deze diversiteit: ze heeft een Edison gewonnen in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. Na grote festivals en een succesvolle clubtour te hebben gespeeld, gaat ze nu terug naar de basis. Naar alleen de piano en haar stem.

Rode Loper Concert met Lucky Fonz III op het dak van het Nieuwe Instituut

Diergaarde Blijdorp
Vorig jaar ontmoetten Diergaarde Blijdorp en Parfum de BoemBoem elkaar voor het eerst tijdens het Open Monumentenweekend, en dat was liefde op het eerste gezicht! Diergaarde Blijdorp heeft 21 rijksmonumenten van de hand van architect Sybold van Ravesteyn op haar gronden, die stuk voor stuk gerestaureerd worden. Daarnaast is de Diergaarde met haar Masterplan 2050 ‘Beleven, Beschermen, Blijdorp’ sinds 2019 en 2020 een volledig gecertificeerde botanische tuin en arboretum. Deze restauratie en transitie zijn voor Parfum de BoemBoem, die al jaren transformaties in Rotterdam volgt, de perfecte reden om het Rode Loper Concert te organiseren in een van de oudste “Tuinen van de Stad”, het thema van de Rotterdams Architectuur Maand.

Diergaarde Blijdorp

DATUM: zaterdag 29 juni 2024
TIJDEN: 18:00 en 20:30 uur
AANVANG: graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn!
ONTVANGSTLOCATIE: De oude stadsingang van Diergaarde Blijdorp, Van Aerssenlaan 47

Tickets OP de rode loper: € 29,50
Tickets NAAST de rode loper: € 24,50
Let bij het kopen goed op welk soort ticket je koopt. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Het ticket voor deze minitour en Rode Loper Concert biedt geen toegang voor een algemeen bezoek aan de Diergaarde.

Goed om te weten:

  • Zorg dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. 
  • Zorg voor goede schoenen, want het kan modderig zijn. 
  • De voertaal tijdens de tour is Nederlands.
  • Houd de weersverwachtingen in de gaten. De minitour bevindt zich ook op plekken in de buitenlucht.Kaarten kopen

agenda